Välkommen

Jag heter Kristina Martinell och är diplomerad dansledare i helig dans. Jag gick dansledarutbildningen 2017 och började leda helande dans under 2018.

Har genom mitt jobb inom Svenska kyrkan lett dans med både barngrupper, konfirmander, vuxengrupper och dansandakter. Barn- och vuxengrupper har även medverkat i mässor.

Men även lett dans vid privata fester och högtider, födelsedagskalas, släktträffar m.m.

Vi dansar i cirkel. Cirkeln är den helande dansens styrka, alla ryms i cirkeln, i gemenskapen, i samhörigheten. Den passar i Svenska kyrkans verksamhet, men också utanför kyrkan, i livet självt, på kalas, träffar fester m.m. 

Att samma danssteg kan användas till olika sånger/melodier gör att användningsområdet för helande dans blir stort och brett.

Vill också upplysa om att ibland sägs det helig dans och ibland helande dans. Det är givetvis samma dansform; efter en kort meditation dansar vi i tystnad i cirkel med ljuset i centrum, enkla steg till lugn och fin musik.

Cirkeln är även svagheten i den helande dansen för med för få deltagare blir det ingen cirkel. Det kan vara just du som behövs för att cirkeln skall bli av!

Nu i dessa coronatider kan vi inte dansa som ovan, p.g.a smittrisken. Istället startar jag upp en digital cirkel så vi kan dansa symboliskt i cirkeln tillsammans, uppkopplade på nätet, men var och en för sig i hemmet. 

Anmäl ert intresse nedan under kommentarer, så sänder jag mera information.

Välkommen in i dansen.

 

 

Jag hoppas att vi ses i cirkeldansens virvlar någon gång.
Mvh
Kristina Martinell