Egentillverkad Kombucha

Sedan juli 2019 har jag tillverkat Kombucha.

Det började med att jag och min man var på semester i Björnrike, han var genomförkyld och febrig.

"Nej", tänkte jag. "Jag kan inte bli sjuk nu, vi ska fixa, montera ihop möbler och möblera i lägenheten, inför uthyrningssäsongen".

Av en händelse hittade jag små flaskor i en korg på ICA Vemdalen: Kombucha, stod det på, fermenterat te och skulle visst vara en riktigt boost för immunförsvaret...

Ja det var värt att prova, trots att de små flaskorna kostade 25:-/st.

Sedan drack jag en om dagen, och blev inte sjuk!

(Normalt så blir jag förkyld om maken eller framförallt barnbarnen är sjuka. Får också jobbigt med andningen, då jag lider av förkylningsastma, så är tacksam om jag slipper bli sjuk.

Men smålänning som jag är så tänte jag inte betala 25:- för en liten flaska (27.5 cl.), så började googla och hittade hur man köper en scobysvamp och startvätska och sedan kommer igång med sin egen tillverkning av Kombucha.

Satte i gång och kombuchan blev snart en favorit. Och den ska ju vara så nyttig också!

Man brygger te, häller i stor glasburk (Har uppdaterat till 2 st. 8-literskärl med tappkran nu!!) tillsätter 1/2 dl. socker per liter te. Rör runt, låter svalna till 37 grader, och sedan lägges scobysvampen i och sparad färdig kombucha, ca 1/10. Sedan står det och fermenteras i 14 dagar. Tapppas och smaksätts om man så önskar.

VÄL BEKOMME!

Pris:

75 cl: 25:-/flaskan, smaksatt med egenodlade björnbär.

50 cl: 20:-/flaskan, smaksatt med egenodlade björnbär.

27,5 cl: 15:-/flaskan, smaksatt med egenodlade björnbär.

Scobysvamp med 2 dl. startvätska: 100:-/förp.

Tillkommer frakt.

 

Skicka en mailförfrågan nedan, så får du veta när jag har kombucha och Scoby att sälja.